Vratné kelímky v Ďolíčku

Hned ze startu roku jsme dostali takovéto krásné poděkování od Luďka Provazníka, předsedy družstva fanoušků Bohemians.

Ten nám zaslal poděkování s inspirativním příběhem, který odráží snahu a píli Bohemians, díky které můžeme říci, že kelímky Nicknack na stadiony opravdu patří.

Dopis si můžete přečíst níže a nám nezbývá než poděkovat.

 

Duchovním otcem a průkopníkem vratných kelímků v Ďolíčku se stal Vláďa Suchý, velký klokan s ještě větším srdcem a provozovatel stánků s občerstvením na stadionu. Vláďa byl ten, kdo nakoupil první bedny s kelímky, které nesly první sítotoskové logo Ďolíčku a tvář vršovické legendy Antonína Panenky. Bohužel se první zavedení kelímků v Ďolíčku uplně nepovedlo. Důvodem bylo podcenění množství nakoupených kelímků a také toho, že kelímek je fajn suvenýr. Dále nám unikla skutečnost, že kelímky potřebují jistou péči, nemyslím tím jen mytí, sušení a skladování. Po několika utkáních se velké množství kelímků ztratilo, jejich náhradu Vláďa Suchý už neřešil dokoupením nových, ale doplněním jednorázových. To byl začátek konce prvního účinkování kelímků v Ďolíčku.

Potom přišel strašný den 23.10.2015, zpráva která nás zdrtila – nečekané úmrtí našeho kamaráda Vládi Suchého

image1

Vedení DFB od samého počátku vidělo ve využití kelímků ohromný potenciál a chtěli jsme po dohodě s Vláďou Suchým sami převzít „kelímkový byznys“, ušetřit mu starosti a přitom využít všechny výhody vratných kelímků (snadný úklid stadionu po utkání, minimalizování postihu za vhození kelímku na hrací plochu a ekologický provoz).

Nečekaná ztráta nás všechny velmi semkla a společně s mladým Vláďou, který převzal po tátovi stánky s občerstvením jsme si řekli, že to zvládneme. Jako termín jsme si určili začátek jarní části sezóny 2015/16.

Od prosince 2015 si DFB dalo, jako jeden z hlavních cílů rozjet opravdu efektivní „kelímkový kolotoč“.

Přes zimu jsme si připravili nový vzhled kelímků, objednali 4000 ks nových a odkoupili 1000 ks starších kelímků od Vládi Suchého jun.

Do prvního „jarního“ utkání v únoru jsme vstupovali ještě s půjčenými čirými kelímky od NickNack, protože se nám nepodařilo správně načasovat výrobu a dodání našich úžasných Bohemáckých. Získávali jsme tím zkušenosti a také poznatky, např. kolik se ušpiní kelímků při utkání v zimě. (je to o 1500 – 2000méně, než v letě)

Na každé utkání připravujeme pro občerstvení spočítané čisté kelímky, po utkání se staráme o jejich inventuru, umytí (cca 8.000,-Kč/utkání), sušení, uskladnění a vyúčtování chybějících s Vláďou ml.. Na přepravu kelímků jsme si připravili parádní přívěs, který nám velmi usnadňuje přepravu na mytí. O využití přívěsu není třeba pochybovat, díky polepu a jedinečně nezaměnitelné SPZ .image2

Nyní je ten správný čas přerušit vyprávění o vratném kelímkování v Ďolíčku.

Je třeba konečně použít argumenty – čísla. (zaokrouhlená čísla )

Pořídit kelímek s fólií výjde okolo 22,-Kč

Záloha na kelímek je na Bohemce 50,-Kč

V Ďolíčku máme tři „Bednyho bedny“(velké nádoby), kam spokojení fanoušci hází své použité kelímky a vzdávají se tím vratné zálohy 50,-Kč (průměrně jde o 300ks/utkání)

V roce 2016 jsme zakoupili 20000 kelímků i za podpory na nich umístěných sponzorů.

Na konci roku máme v plastových přepravkách připraveno 15300 kelímků.

Lidé si odnesli domů nebo poškodili 4700 ks, z toho vyplývá významný zdroj vkladů do pokladny Družstva fanoušků Bohemians.

DFB se zavázalo v roce 2016 přispět částkou 1.060.000,- Kč na splacení konkurzního dluhu. Vratné kelímky nám výrazně pomohly doplnit vklady družstevníků, které mají jako trvalý příkaz a mohli jsme v prosinci zahlásit – splněno!

Na rok 2017 připravujeme několik nových řad kelímků. Budou to legendy z Ďolíčku a taky  „drzý/drsný“ kelímek pro sektor hostů.

IMG_0444 kopie

Věřime, že by se z našeho „kelímkování“ radoval i Vláďa Suchý, klokan který chtěl vratné kelímky v Ďolíčku.

Děkujeme firmě NickNack za podporu a nezměrnou trpělivost.

Děkujeme grafikovi Tomášovi Bendovi za přenášení našich návrhů do virtuální podoby.

Děkujeme firmě Agados za skvělý přívěs, sponzorský dar Bohemce.

Děkujeme fanouškům Bohemky, že mají naše „družstevní“ kelímky rádi!

Děkujeme Bohemce za ohromnou podporu!

Luděk Provazník,předseda DFB