KONČÍ VYŘAZENÉ KELÍMKY NICKNACK NA SKLÁDKÁCH NEBO V MOŘI???

Často se nás ptáte, jak nakládáme s kelímky, které již dále nemohou plnit svoji funkci a musí být vyřazeny. Setkáváme se s názory, že je vyhazujeme na skládku, pálíme, vozíme do moře a nebo “nejlepší”…že je snad zahrabáváme někam do země. Tak to nám prosím upřímně věřte, že ani jedno z toho neděláme a dělat ani nebudeme!

 

Již několik let totiž spolupracujeme s brněnskou společností Brnometal, která se zabývá recyklací plastů, PET lahví a dalších obalových materiálů. Brnometal ve své chráněné dílně roztřídí vyřazené a dále nepoužitelné kelímky na potištěné a bez potisku. Poté jsou tyto roztříděné kelímky zpracovány na mechanickém mlýnu do drtě, která je, jakožto výrobní materiál, dále poskytnuta konkrétním odběratelům ke zpracování. Jedním z odběratelů je například tuzemská společnost, která se zabývá výrobou plastových doplňků k nábytku, košů na prádlo, kbelíků a různých přepravek.

 

Tímto se snažíme naplnit a dodržet jeden z nejdůležitějších a základních principů cirkulární ekonomiky a to: změnit odpady v suroviny!! ♻️