Nicknack x Samet

O víkendu jsme oslavili výročí 30 let od sametové revoluce. Během těch třiceti let se u nás, ale i ve světě odehrálo množství menších i větších revolucí.

 

Věříme tomu, že i nám se podařilo jednu takovou malou revoluci odstartovat. Jednorázové kelímky si jistě ještě vybavíte, není to tak dlouho, co v nich české eventy doslova tonuly. Po koncertech ležely rozšlapané kelímky na zemi, jako čerstvě napadaný sníh. Návštěvníci mohli soutěžit v tom, komu víckrát na hlavě přistane kelímek s nedpitým pivem (v tom lepším případě). A „sběrači“ s  šestimetrovými komínky kelímků hrnoucí se k výkupu za 10 halířů/kelímek patřili k festivalům, jako klauni k cirkusům.

 

Proto jsme v roce 2011 přišli s Nicknackem, omyvatelným zálohovaným kelímkem, který má klip, za který můžete kelímek pověsit třeba za opasek. Troufáme si tvrdit, že nápad to byl revoluční. Dnes můžete navštěvovat čisté eventy bez jednorázových kelímků, a můžete si z koncertu, festivalu, kina, nebo třeba vinobraní a burgerfestu odnést hezký a praktický suvenýr, či jak se anglicky řekne knick-knack.

 

Tady ale naše snaha nekončí. Tak na dalších 30 let!